Dozvole za pecanje je nešto što Vam je preko potrebno. Priroda, cvrkut ptica, po koji komarac, sunce i voda, zamislite i šaran od 1.5kg. Pa onda kotlić, društvo i čaša vina, zar nije dovoljno za relaks i spa.

Nije lako biti ribolovac, posebno je teško biti strastveni pecaroš. Ni kiša, ni mraz, ni najveća žega ih neće sprečiti da krenu u avanturu. Šćućure se kraj neke reke ili jezera i satima čekaju da zaigra plovak.

Ribar sa iskustvom

– Dugo se bavite pecanjem?
– Već godina.
– I nije vam dosadno samo tako sedeti i čekati da riba možda zagrize?
– Ma jok! Uvek naiđe po neka budala koja me zabavlja nekim glupim pitanjima!

Dozvole za pecanje - kalendar lovostaja
Kalendar lovostaja

Na teritoriji Republike Srbije važi jedinstvena dozvola za pecanje odnosno možete da pecate na svim vodama (jezerima, rekama , kanalima) u okviru države, sem na privatnim vodama, ribnjacima i zaštićenim prirodnim dobrima.

U opštini Bač, s’ obzirom na bogatstvo vode prisutan je kako privredni, tako i sportski ribolov. Bogatstvo prirodnih specifičnosti ovog prostora daje izvanredne preduslove za razvoj ribolovnog turizma. Sportsko-rekreativni ribolov se obavlja na Dunavu, kanalima, na većem broju bara, naročito u okolini Bačkog Novog Sela i na jezeru „Provala“, Živa -Vajska. Lovi se najčešće štuka, melez, šaran, razne vrste bele ribe, a ređe som i smuđ. Sportski ribolovci su organizovani u sportska ribolovna društva u pojedinim naseljima.

Jezero Provala je najdublje jezero u Vojvodini, nastalo kao posledica poplave Dunava 1926. godine. Dubina mu seže od 5 do 19 m. Ovo jezero je trenutno najveće kupalište u opštini Bač, gde se preko leta okupi i do 3.000 kupača. Jezero je izuzetno bogato ribom (šaran, štuka, amur i som i dr.) pa je omiljeno mesto za ribolovce. Oko jezera se nalazi kamping zona.

Dunav u Bačkom Novom Selu idealno je mesto za pecaroše koji vole otvoren Dunav ili pecanje u rukavcima koji su pretvoreni u terene za pecanje.

Još jedno mesto pogodno za pecanje je reka Berava, na kojoj su i česta takmičenja pecaroša.

Dozvole za pecanje – cena:

  • godišnja dozvola za rekreativni ribolov – 9.000,00 dinara
  • godišnje dozvole za osobe starije od 60.godina, žene 4.500,00 dinara
  • godišnje dozvole za osobe sa telesnim oštećenjem od 80 % i više, maloletna lica – 800,00 dinara

Ovlašćeni smo distributer Ribolovačkog saveza Vojvodine .